Niet hoeven zorgen voor een ander, niet pas aan jezelf toe komen als je kinderen slapen, niet van afspraak naar afspraak haasten en geen rekening hoeven houden met wat een ander nodig heeft of wil. Alleen maar dat doen waar jij zin in hebt. Klinkt als een verademing? Boek dan vandaag nog een (mini) solotrip. Moet het meteen groots en meeslepend zijn? Nee hoor, al ben je maar 24 uur niet in je eigen huis en niet bezig met wat een ander nodig heeft.

Boek vandaag nog die solotrip

Een solotrip in 24 uur

Een minibreak om op adem te komen, te ontprikkelen en op te laden. Goh wat was ik er aan toe. Met 2 kleintjes – waarvan er 1 nog niet echt lekker doorslaapt – en net een verbouwing (en daardoor een half jaar bij mijn ouders inwonen) achter de rug waar we ook nog voor aan het klussen zijn thuis, merkte ik dat ik enorm eraan toe was om even alleen te zijn. Niet omdat ik mijn gezin niet fantastisch vind, maar juist omdat ik ze fantastisch wil blijven vinden. En daarvoor had ik echt behoefte om even tijd voor mezelf te nemen. Had ik grootse plannen of eisen voor mijn solotrip? Nee hoor, met een hotelkamer met bad en een plek waar ik gewoon in alle rust kon zijn, that’s it.

Tijd om op te laden

Toen mijn man aangaf 2 weken weg te moeten voor werk, realiseerde ik me: ik moet voor die tijd nog even weg. En zo zwaaide ik op een zonnige woensdag mijn gezin uit om vervolgens in te checken bij een hotel waar ik in 24 uur een boek uit las, in alle rust kon eten op een door mij gekozen tijdstip, meerdere uren in bad dobberde en een cappuccino en taartje op at zonder dat ik die hoefde te delen met een kleuter (“samen eten, samen delen mama!”). Ik kan je vertellen: ik kwam herboren terug. En dat in 24 uur.

Gun jezelf een solotrip

Soms heb je het gewoon nodig dat er even uit je vertrouwde omgeving weg bent en dat niemand in je aura is. En met kleine kinderen kan dat nogal eens een uitdaging zijn. Leg maar eens aan je baby uit wat een aura is én dat hij eruit moet blijven. 😉 Vooral als je vanuit huis werkt, zoals veel vrouwelijke ondernemers, kan het soms betekenen dat je tijdens de werkweek alleen buitenshuis bent (je tuin niet meegerekend) als je je kinderen gaat ophalen/brengen of om boodschappen te doen. Killing voor je creativiteit en je rust. Ben je even in alle rust van een cappuccino aan het genieten, zie je in je ooghoek het aanrecht dat ontploft is. Of heb je een heerlijk spamomentje in je badkamer, loopt er te pas en te onpas een gezinslid binnen. Of wil je graag iets vernieuwends schrijven of een nieuw product bedenken, maar blijf je een beetje rond gaan in dezelfde ideeën als altijd.

Juist dat doorbreekt een solotrip. Alleen al door in een andere omgeving te zijn. Ik wist dat mijn man thuis alles onder controle had, waardoor ik echt even puur alleen kon focussen op waar ik behoefte aan had. En dat bleek vooral lezen – in mijn kamer, het restaurant en de hotelbar – in bad dobberen en lekker eten. Van te voren had ik bedacht dat ik nog wel wat kon gaan werken en had dus ook mijn laptop meegenomen, maar eenmaal daar ben ik gewoon 100% gaan luisteren naar mijn lijf en heb hem niet uit de tas gehaald.

Afstand en rust geeft alles een boost

Dat ik vooraf had bedacht dat ik nog wel wat kon werken, had natuurlijk alles te maken met toch een lichte angst om zomaar een dag vrij te nemen. Terwijl die vrije dag juist mijn creativiteit en productiviteit een boost hebben gegeven.

Denk jij nu ja maar ik heb A) geen tijd, of B) geen geld om een nachtje weg te gaan, bedenk je dan eens wat het je kan opleveren als je wél 24 uur even helemaal voor jezelf neemt. Snak jij naar 24 uur voor jezelf maar zie jij niet in hoe je dit kan realiseren? Boek eens een GRATIS boost call in. Tijdens dit half uur denk ik met je mee en krijg je tips die je meteen kan toepassen in jouw situatie. Je boekt hem hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *