Maak van tijd voor jezelf een prioriteit – 3 redenen waarom

Tijd voor jezelf wordt vaak onbewust op een laag pitje gezet als je moeder wordt. Je dag is al vol genoeg met zorgen voor je kinderen, werken en het huishouden en tegen de tijd dat je “klaar” bent, wil je eigenlijk alleen nog maar languit op de bank. Voor veel moeders is dit heel herkenbaar. Dat is ook niet gek, want het is ook gewoon vermoeiend. Helemaal als je misschien ook nog te maken hebt met gebroken nachten. In deze blog geef ik 3 redenen waarom het enorm belangrijk is om toch tijd voor jezelf te maken, ook als je moe bent. Misschien wel juist als je moe bent.

Ook jij hebt recht op tijd voor jezelf

Als moeder zijn we snel geneigd om de behoeften van anderen boven die van onszelf te zetten. Als je kinderen blij zijn, dan ben jij ook. Dat is natuurlijk een prachtig uitgangspunt, maar aan het eind van de dag heb je op de lange termijn ook goed voor jezelf te zorgen anders lukt het op een gegeven moment niet meer. Denk bijvoorbeeld aan een burnout. Door tijd voor jezelf te nemen, gun je jezelf tijd om op te laden waardoor je weer met frisse, nieuwe energie tijd kunt besteden aan je gezin, werk en al die andere ballen die je in de lucht houdt.

Tijd voor jezelf is dan ook niet iets wat je moet verdienen als je écht hard hebt gewerkt, maar is iets waar iedereen recht op heeft. Dus ook jij. Denk daar eens aan de volgende keer dat je toch maar niet die massage boekt omdat het echt niet uitkomt en boek die massage dan juist wel. Want de momenten waarop jij denkt dat je er echt geen tijd voor hebt, zijn waarschijnlijk de momenten waarop jij het meest tijd voor jezelf kunt gebruiken.

Je gunt een ander ook tijd voor jezelf

Dikke kans dat je het heel vanzelfsprekend vindt dat anderen een avondje uit gaan, of gaan sporten, of een cursus volgen, een massage boeken, een avond in bed een boek lezen, of wat dan ook. Wat weerhoud je er dan van om jezelf hetzelfde te gunnen? Tijd voor jezelf is niet egoïstisch en betekent ook niet per definitie dat je een hele dag of weekend weg bent. Het betekent puur dat je tijd in jezelf steekt om op te laden. Hoe fijn is het juist dat je door al een uurtje in jezelf te investeren, je de rest van de week er weer tegenaan kan.

Tijd voor jezelf nemen is fantastisch voor je gezin

Ik weet niet hoe dat voor jou is, maar er zijn van die dagen dat ik mijn kinderen wel achter het behang kan plakken. Aan het eind van zo’n dag willen zij mij daar waarschijnlijk ook plakken want dan ben ik zelf ook niet meer de gezelligste. ’s Avonds een uurtje sporten, een wandeling maken of afspreken met vriendinnen helpt mij dan enorm om die dag los te laten en de dag erna weer met 100% energie en goede zin aan de dag te beginnen.

Lang verhaal kort: ik ben een leukere moeder en partner als ik van tijd tot tijd uit mijn gezinsbubbel stap. Mijn lontje is langer, ik kan beter relativeren en ik voel me energieker. En daarmee is tijd voor mezelf nemen niet alleen lief voor mij, maar zeker ook voor mijn gezin.

Heb jij moeite met tijd voor jezelf nemen, zie je echt niet wanneer je daar tijd voor hebt of hoe je dat moet organiseren binnen je gezin? Plan dan vandaag nog je gratis Boost call in, dan help ik je op weg naar meer tijd voor jezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *