Veel of weinig klanten: iedere ondernemende moeder voelt zich wel eens overweldigd

Ik hoorde het van de week nog: “ik voel gewoon steeds zo’n overwhelm.” De dame in kwestie zag door de bomen het bos niet meer, of in dit geval – door alle klanten haar agenda niet meer. Ze holde van call naar call, liep vaak uit waardoor zelfs lunchen erbij inschoot en kwam pas na het avondeten – als haar werkdag er al op zat – pas toe aan het beantwoorden van haar mails. Wat nu? Na een paar korte vragen kwam er al snel meer overzicht en realiseerde ze zich dat ze haar planning toch echt anders moest aanpakken én hoe ze dit kon doen. Het overweldigde gevoel maakte daarmee snel plaats voor rust omdat ze handvatten had om het anders aan te pakken. 

Overweldigd zijn kan op elk ondernemersniveau

Ondertussen zag ik een andere dame wat sip kijken. Ze had het allemaal aangehoord en zei een beetje beschaamd dat zij zich ook overweldigd voelde, maar niet door teveel klanten. Juist niet, was het maar zo’n feest. Ze is net begonnen en ziet door alle opstarttaken, maar ook het netwerken, sales, social media bij houden, altijd maar bereikbaar zijn voor het geval dat, etc. ook door de bomen het bos niet meer. “Mag ik wel die overwhelm voelen als mijn agenda niet uitpuilt met klanten?” Oh ja, absoluut. Zeker in die eerste fase waar je wellicht niet heel veel klanten hebt, kun je jezelf verliezen in alle andere taken die bij het ondernemen komen kijken. Daarbij geldt ook zeker dat de tijd die je hebt, altijd gevuld wordt. Heb je dus een uur om een Instagram post te maken, dan zul je zien dat het je een uur kost, terwijl het andersom ook zo werkt: heb je maar een half uur, dan lukt dat vaak ook.

Every ondernemers-level has its own devil

Waar jij ook het ondernemen zit: every level has its devil. En al die devils brengen hun eigen overweldigde gevoel met zich mee. Je succes of je aantal klanten zeggen dus niks over hoe overweldigd jij je kan voelen. Dat gevoel begint namelijk bij jouw agenda en taken en dat staat absoluut los van de hoeveelheid klanten. Hoe eerder in het ondernemersspel je leert om goed je tijd te managen, hoe sneller je kunt groeien als ondernemer en hoe meer profijt je ervan hebt als je op een gegeven moment wél meer klanten dan tijd hebt.

Klaar met overweldigd zijn?

Wil jij de controle over jouw agenda en takenlijst terug en het overweldigde gevoel achter je laten? Niet meer constant achter de feiten aanhollen of bij elk gaaf idee dat je hebt denken “kan niet, want ik heb daar nooooooit tijd voor”? Plan dan nu een gratis boost call in. Tijdens dit gesprek help ik je om de eerste overwhelm weg te nemen. Je plant de gratis boost call hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *